Styrelsesvedtægt gældende fra november 2019 - Vedtaget af kommunalbestyrelsen i oktober 2019.
Børn, unge og familie
Styrelsesvedtægt gældende fra november 2019 - Vedtaget af kommunalbestyrelsen i oktober 2019.
Rammerne for folkeskolen er fastlagt i Folkeskoleloven.
Læs mere om folkeskolens fastlagte rammer her.
Skolerne sender i uge 45 brev vedrørende skoleindskrivning til alle forældre med børn født i år 2015 og til børn født i 2014, der endnu ikke går i skole.
Indskrivningen foregår elektronisk fra primo november 2020 på www.indskrivning.dk. Du skal logge på med NemID.
Du kan få hjælp med at indskrive dit barn på biblioteket eller i Borgerservice, hvis du ikke selv har internetadgang. Dit barns distriktsskole kan også hjælpe dig.
Frist for indskrivning er ultimo i november 2020.
Hvis der er særlige omstændigheder, der taler for det, kan du søge om skoleudsættelse til dit barn. Du skal drøfte dette med barnets børnehave, som så skal indsende en ansøgning til Det fælles visitationsudvalg senest 1. december 2020.
Børn født i tidsrummet 1. januar til 30. september 2016 kan optages i skole, hvis børnehaven i samarbejde med skolen vurderer, at barnet er klar til at komme i skole.
Hvis du i starten af uge 46 ikke har modtaget brev om skoleindskrivningen skal du kontakte dit barns distriktsskole eller Fagcenter Børn, Læring og Uddannelse.
Der gøres opmærksom på, at kommunalbestyrelsen har besluttet, at kommunen kan gennemføre justeringer af en skoles distrikt i perioden mellem indskrivningsfristens afslutning og skoleårets begyndelse under hensyntagen til kommunens samlede geografi, antallet af optagelser i 0. klasse, fordeling af tosprogede elever og klassedannelser.
I Danmark er der ikke skolepligt, men undervisningspligt. Børn har med andre ord ikke pligt til at gå i skole, hvis forældrene selv kan arrangere undervisning, der i det store og hele svarer til den undervisning, der gives i folkeskolen.
Undervisningspligten begynder det år, dit barn fylder 6 år.
0. til 9. klasse er obligatorisk, men 10. klasse er frivilligt.
Dit barn bliver normalt optaget på folkeskolen i det skoledistrikt, hvor barnet bor. Dit barn kan dog også komme i en anden af kommunens folkeskoler, hvis der er plads.
I Kalundborg Kommune har vi 16 folkeskoler.
Du kan vælge 10. skoleår på Kalundborg 10. klassecenter, Allikelund Gymnasium.
Tilmelding forgår via optagelse.dk.
Oversigt over Fri- og Efterskoler
Almen folkehøjskole og en livsstilshøjskole: Ubberup Højskole
Alle nævnte dage inklusiv.
Alle nævnte dage inklusiv.
Ferieplaner er godkendt af Børn- og Familieudvalget 6. november 2019.
Buskort administreres af skolerne til befordringsberettigede elever. Kommunalbestyrelsen har d. 25. maj 2011 vedtaget, at følgende veje er trafikfarlige
Kontakt kontoret på skolen, hvis du er i tvivl om en vej er trafikfarlig.
Retningslinjer for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Kalundborg Kommune.
Befordring på grund af sygdom eller speciel befordring administreres af Fagcenter Børn, Læring og Uddannelse. Ønsker du yderligere oplysninger kontakt Fagcenter Børn, Læring og Uddannelse.
Ved udlevering af buskort eller anden befordringsordning følges reglerne i Folkeskolelovens § 26.
Sundhedstjenesten er en del af dit barns skole og er et tilbud til alle børn fra 0. til 9. klasse.
Vi tilbyder ind- og udskolingsundersøgelser samt sundhedssamtaler på udvalgte klassetrin. Ved den første undersøgelse i 0. klasse er det vigtigt, at der er en forælder med. Undersøgelsen vil ikke finde sted uden en af forældrene deltager, med mindre andet er aftalt med os.
Det er vigtigt, at der er et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem os, barnet, hjemmet og klasselæreren. Opstår der spørgsmål eller bekymring omkring dit barns udvikling (fysisk eller trivselsmæssigt) under skoleforløbet, er I velkomne til at kontakte os. I er altid velkomne til at deltage i undersøgelsen/samtalen med barnet. Eventuel behandling foregår hos hjemmets egen læge.
Der er sundhedsplejersker tilknyttet alle skoler.
Kalundborg Kommune har sat ambitiøse mål for elevernes faglighed og trivsel i folkeskolen. I den årlige kvalitetsrapport sættes der fokus på udviklingen over de seneste tre år. Kommunalbestyrelsen og andre interesserede får dermed mulighed for at følge med i, hvordan skolernes arbejde med målsætningerne for folkeskolen skrider fremad.
Kvalitetsrapporten 2019/20 peger på, at karaktergennemsnittene i dansk og matematik er faldet, samtidig med at andelen af elever, som får mindst 02 i både dansk og matematik, er faldet. Der ekskluderes flere elever end landsgennemsnittet. Det samlede resultat af trivselsmålingen i Kalundborg Kommune er imidlertid tæt på landsgennemsnittet, elevfraværet er faldende og flere unge kommer i gang med en ungdomsuddannelse. Derudover viser rapporten, at størstedelen af skolerne har indgået aftaler om åben skole aktiviteter og samarbejde med dagtilbud.
Kalundborg Kommunes målsætninger for folkeskolen er fastsat i Plan for forbedring af resultater i folkeskolen. Planen blev godkendt på Kommunalbestyrelsens møde i oktober 2018. Den indeholder nogle konkrete, resultatorienterede mål, som skolerne skal arbejde med inden for temaerne Fravær og trivsel, Faglige resultater og Forpligtende samarbejde og åben skole.
Her kan du læse mere om andre muligheder fx
Læsevanskeligheder kan skyldes mange faktorer.
Der kan også være tale om manglende læsetræning, mangelfuld undervisning eller deltagelse i systematisk undervisning i skriftens principper. Der kan være tale om manglende motivation og/eller svigtende opmærksomhed. Endelig kan der være tale om læseforståelses- vanskeligheder på forskellige niveauer.
Vi taler om ordblindhed, når eleven har alvorlige vanskeligheder med at afkode tekstens ord. Har eleven også alvorlige vanskeligheder med sprogforståelse taler vi om sammensatte læsevanskeligheder.
Afdækning af ordblindhed beror på en helhedsvurdering, så følgende forhold skal være afklaret inden gennemførelse af national ordblindetest:
Ordblindetesten må ikke stå alene. Nærmere undersøgelse af elevens forudsætninger samt læse- og stavefærdigheder er nødvendigt for at skolen kan tilrettelægge en afhjælpende indsats (lære eleven at læse og stave).
Når ordblindhed er konstateret, og når forudsætninger samt læse- og stavefærdigheder er afdækket, udarbejdes handleplan som både beskriver afhjælpende og kompenserende foranstaltninger. Handleplanen revideres halvårligt.
Det er skolens ansvar at støtte op omkring elevens læse- og staveudvikling, så de handicappende konsekvenser af ordblindheden mindskes. Desuden er det skolens ansvar at støtte op omkring elevens mulighed for læring i alle fag ved hjælp af læse- og skriveteknologi.
Mange foretrækker at anvende egne devices, idet det er en del af elevens identitet. Når eleven anvender egen device, er der større chance for, at det bruges aktivt - eleven føler sig ikke stigmatiseret.
Er det ikke muligt at medbringe egen device, skal skolen stille nødvendige hjælpemidler til rådighed i undervisningstiden.
Eleven indmeldes af skolelederen i Notas materialebase e-17, hvor man gratis kan læse diverse lydbøger og e-bøger. www.nota.nu eller www.e-17.dk
I Kalundborg kommune har alle folkeskoleelever (ikke kun ordblinde) gratis adgang til CD-ord og IntoWord.
Programmer giver følgende muligheder:
Aula er skolernes og dagtilbuddenes kommunikationsplatform/intranet.