
Kvalitetsstandarden beskriver de indsatser kommunen tilbyder dig, hvis du har behov for personlig pleje, praktisk hjælp eller træning. Kvalitetsstandarden er baseret på Servicelovens §§ 83, 83a, 86 og 112, hvor målgruppen er voksne. Formålet med indsatserne efter Serviceloven er at give dig mulighed for at have en så selvstændig hverdag som muligt.
Kalundborg Kommune yder følgende typer af indsatser:
- Rådgivning og støtte med henblik på generel forebyggelse.
- Serviceydelser, som også kan have et forebyggende sigte.
- Indsatser, som tilgodeser behov, der følger af nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer.
Vi tænker, at det gode liv formes ved samskabelse, det vil sige, i fællesskabet med os som samarbejdspartner. Velfærd er noget, vi skaber sammen med dig. Vi har det udgangspunkt, at du er en aktiv samarbejdspartner i skabelsen af gode livsvilkår for dig. Du deltager aktivt efter evne i opgaveløsningen og rehabiliteres, hvis det er muligt. Dette er med henblik på at vedligeholde eller udvikle dine funktioner, så du på sigt bliver så selvhjulpen og selvstændig som mulig.
I Kalundborg Kommune arbejder vi ud fra pejlemærkerne Værdighed, Samskabelse og Respekt for forskellighed, som er beskrevet i strategien Det Gode og Værdige Ældreliv.
Når du søger om praktisk eller personlig hjælp, vil dine muligheder for fortsat eller igen at komme til at leve et selvstændigt liv, være det vigtigste mål. Derfor tilbydes du ofte først et rehabiliteringsforløb, hvor styrkelse af din selvstændige livsførelse er i centrum. Hvis du bevilges hjælp og støtte, tilrettelægges og udføres det i tæt samarbejde mellem dig og kommunens medarbejdere. Efter afsluttet rehabiliteringsforløb vurderes dit behov for hjælp igen. Selv om der ikke igangsættes et rehabiliteringsforløb, har kommunens medarbejdere fokus på at styrke din fysiske, psykiske eller sociale funktionsevne.
Dit behov for hjælp afklares i samarbejde med en visitator ved en personlig samtale. Derudover udarbejdes en funktionsvurdering og der kan være behov for at indhente diverse oplysninger, f.eks. om din husstand. I vurderingen af dit behov for hjælp, indgår om du har potentiale for at genvinde dit funktionsniveau og dine færdigheder inden for det område du søger hjælp til.
Du har ret til at få en besidder med ved den personlige samtale. Du har ligeledes ret til, men ikke pligt til at medvirke i oplysning af din sag. Hvis du ikke ønsker at medvirke til oplysningen af din sag, og det vurderes, at de manglende oplysninger er afgørende for, om sagen kan behandles, kan konsekvensen være en forkert bevilling eller et afslag.
Valg af leverandør
Når visitator har udmålt hjælp og støtte, kan du vælge mellem kommunale eller godkendte private leverandører i forbindelse med hjælp til personlig pleje og praktiske opgaver. Herudover er der frit valg blandt godkendte leverandører af madservice.
Personlig pleje og praktisk hjælp varetages af uddannet personale. Du har også mulighed for at udpege en privat person til at udføre opgaverne. Personen skal godkendes og ansættes af kommunen. Til dig, der bor i en plejebolig leveres ydelsen altid af en kommunal leverandør.
Både det kommunale personale samt personale hos leverandører har tavshedspligt og oplysningspligt. De indgår i et ligeværdigt og respektfuldt samarbejde med dig på baggrund af din hverdagsforståelse. De har kendskab til og arbejder efter kommunens strategi for Det gode og værdige Ældreliv.
Personlig pleje
Hjælp til personlig pleje kan iværksættes straks efter anmodning/ansøgning, når der er tale om akut behov. Alternativt kan der gå op til 5 hverdage før hjælpen iværksættes.
Praktisk hjælp
Hjælp og støtte til praktiske opgaver kan forventes iværksat indenfor 7 hverdage efter afgørelse.
Hvad koster det
Hjælp og støtte til pleje og praktiske opgaver er gratis. For levering af mad godkender kommunalbestyrelsen årligt en takst for din egenbetaling.
Kan ydelser byttes
Den hjælp, som du modtager til at udvikle og fastholde dit funktionsniveau, kan ikke byttes med andre ydelser. Derimod kan hjælp til at udføre pleje eller praktiske opgaver byttes til andre ydelser. Hvis du ønsker at bytte mellem praktisk hjælp og personlig pleje, er det en forudsætning, at du er visiteret til begge ydelser og har valgt samme leverandør.
Hjælp, der byttes, skal som hovedregel leveres inden for samme tidslængde, som den planlagte hjælp.
Det er personalet, der i samarbejde med dig vurderer, om det er hensigtsmæssigt at bytte hjælpen.
H du bytter en planlagt hjælp 3 på hinanden følgende gange, vil der blive iværksat en revisitation.
Køb af ekstra ydelser
Den kommunale leverandør må ikke sælge ekstra ydelser til dig. Hvis du indgår aftaler med den private leverandør om tilkøbsydelser, skal du selv betale direkte til leverandøren.
Ændring, aflysning eller forsinkelse af ydelser
Hjælp til personlig pleje samt hjælp til mad kan ikke aflyses af leverandøren. Hvis hjælpen til f.eks. bad falder på en helligdag, gives der som udgangspunkt erstatningshjælp på en hverdag. Praktisk hjælp kan flyttes, og du tilbydes en erstatningstid senest 3 dage efter den aflyste tid.
Hvis der sker ændringer i det aftalte tidspunkt ud over en time, informeres du personligt eller telefonisk af leverandøren.
Hvem kan modtage ydelser
Du kan bevilliges ydelser, hvis du har fået en funktionsnedsættelse, der ikke er behandlet i tilknytning til en sygehusindlæggelse eller hvis du ikke selvstændigt kan vedligeholde dit funktionsniveau.
Servicetider
Når du indsender en ansøgning, vil du modtage bekræftelse på modtagelse af ansøgning indenfor 3 dage. Visitationen vil træffe afgørelse om hvad du kan modtage af ydelser indenfor 2 uger fra modtagelse af din ansøgning.
Kalundborg Kommunes Forebyggelses- og Genoptræningscenter, kontakter dig senest 7 dage efter bevilling mhp. planlægning af træningsforløbet. Indsatsen sker i et samarbejde mellem træningspersonalet og andet sundhedsfagligt personale.
Hvad koster det
Ydelsen er gratis, men hvis du har behov for kørsel til f.eks. træningssted, skal du selv dække denne omkostning.
- Du skal være hjemme, når hjælpen ydes.
-
Du skal sikre leverandøren adgang til boligen. Har du ikke har mulighed for selv at åbne hoveddøren, skal du sammen med leverandøren finde en løsning. Den kommunale leverandør kan vælge at opsætte en digital eller elektronisk låseanordning, hvorved medarbejdere, der i arbejdsøjemed har behov for adgang til din bolig, kan låse op vha. en tilkoblet telefon.
- Hvis du ønsker at skifte leverandør, skal du anmode om at skifte inden udgangen af en måned, og det træder således først i kraft efter yderligere en måned, eller før, hvis det kan aftales.
-
Hvis du selv aflyser hjælpen, kan erstatningshjælp blive tilbudt i det omfang, som leverandøren har mulighed for.
-
Hvis dit behov for hjælp ændrer sig eller ophører, skal du henvende sig til kommunens visitation.
-
Alle indsatser dokumenteres i det elektroniske omsorgssystem.
-
Personalet har ID-kort, som kan fremvises ved behov.
- Alle afgørelser om bevilling eller afslag af hjælp samt større ændringer i den allerede bevilligede hjælp, meddeles altid skriftligt. Der vedlægges begrundelse samt evt. klagevejledning. Samtidig oplyses det, hvem du kan kontakte, hvis hjælpen ikke ydes i overensstemmelse med afgørelsen.
Klagemulighed
Hvis du vil klage over afgørelser, skal den sendes til kommunens visitation, som genbehandler sagen og evt. videresender denne til Ankestyrelsen efter gældende regler. På enkelte områder er klageinstansen en anden, men dette vil være beskrevet under den enkelte kvalitetsstandard. Herudover vil du altid modtage en klagevejledning i forbindelse med en afgørelse.
-
Arbejdsmiljøloven gælder også i private hjem.
Leverandøren vil inden hjælpen starter samt løbende vurdere dit hjem med henblik på at sikre, at personalet kan udføre deres arbejde sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt. -
Du er forpligtet til at anskaffe rengøringsredskaber, der lever op til gældende regler jf. Arbejdsmiljøloven.
-
Ved behov for hjælpemidler, f.eks. en plejeseng med henblik på at sikre medarbejdernes arbejdsmiljø, stilles denne til rådighed af kommunen.
-
Medarbejderne bærer som udgangspunkt uniform. I visse situationer kan der være behov for yderligere værnemidler af hensyn til smittespredning.
-
Alle medarbejdere har tavshedspligt.
Internt i organisationen har medarbejderne oplysningspligt, dels når det gælder ændringer i dit funktionsniveau, og der dermed er behov for en revisitation eller ved f.eks. strafbare forhold. -
Ansatte samt deres ægtefæller, nærtstående og pårørende må ikke modtage gaver, arv og lignende økonomiske fordele fra dig, med mindre anden lovgivning giver mulighed herfor. De må heller ikke sælge varer til eller låne penge af dig.
- Hvis du har hund, skal den så vidt muligt, være i et andet lokale, når hjemmeplejen er på besøg hos dig.
Opfølgning
Kvalitetsstandarderne revurderes som minimum en gang årligt.
Kommunalbestyrelsen anvender kvalitetsstandarderne til at vurdere og eventuelt revidere kommunens serviceniveau i forhold til det vedtagne budget og de derved indgåede aftaler. Kvalitetsstandarderne giver mulighed for at arbejde systematisk, så styringsindsatsen og kvaliteten løbende kan forbedres.
1. Hvilke behov dækker tilbuddet? |
Tilbuddet dækker dit behov for genoptræning af funktionsnedsættelse, der ikke behandles i forbindelse med sygehusindlæggelse.
|
2. Formål |
|
3. Hvem kan modtage tilbuddet? |
Borgere over 18 år, der har mistet funktionsevnen i forbindelse med sygdom og som ikke har været indlagt på et sygehus. |
4. Tilbuddet kan omfatte |
Når du starter et genoptræningsforløb, udarbejder du og en fysioterapeut eller ergoterapeut en træningsplan sammen. Planen indeholder dine mål og en tidsplan for det konkrete forløb. Træningen kan indeholde træning af fysiske, psykiske og sociale færdigheder. I dit forløb kan det være relevant at inddrage andre samarbejdspartnere, f.eks. leverandøren af hjemmehjælp, din praktiserende læge, sygeplejen og dine pårørende.
Genoptræningen kan omfatte:
|
5. Tilbuddets omfang |
Der leveres som udgangspunkt træning til de aftalte mål er nået, dog maksimalt i 2 måneder. |
6. Hvem leverer tilbuddet? |
Tilbuddet leveres af medarbejdere fra Kalundborg Kommunes Forebyggelses- og Genoptræningscenter enten i Sundheds- og Akuthuset i Kalundborg eller på Rørmosecenteret i Gørlev.
|
7. Sikring af helhedsindsats for dig |
Fysio- og ergoterapeuterne er forpligtet til at sikre, at du modtager en tværfaglig helhedsindsats i forbindelse med din træning. De sikrer, at samarbejdspartnerne har relevant viden og kundskaber om genoptræningsforløbet. |
8. Kvalitetsmål |
|
9. Opfølgning |
|
10. Hvad skal du gøre?
|
For at opnå et godt genoptræningsresultat er det nødvendigt at:
|
11. Kørsel |
Der ydes ikke kørsel til genoptræning og vedligeholdelsestræning i henhold til Serviceloven. Det er dit ansvar at planlægge og afholde udgift til transport til træning. |
12. Lovgrundlag |
Lov om Social Service §86, stk. 1. |
13. Klagevejledning |
Klager over serviceniveau, afgørelse etc. indbringes for Kalundborg Kommunes visitation:
4400 Kalundborg |
1. Hvilke behov dækker indsatsen? |
Rehabiliteringsforløb skal bidrage til at styrke og udvikle din funktions- og mestringsevne med henblik på at afhjælpe følger af nedsat eller faldende fysisk, psykisk eller social funktionsevne. |
2. Formål |
At vedligeholde eller genoprette din selvstændighed gennem en udvikling af funktionsevnen hjemme, i dit netværk, i din familie og i dit nærmiljø. |
3. Hvem kan modtage indsatsen? |
Hvis det vurderes:
|
4. Indsatsen kan omfatte |
En korterevarende, målrettet og tidsbegrænset indsats, i forbindelse med opgaver du ikke kan varetage selvstændigt.
Indsatsen vil varetages af en eller flere fagpersoner fra Sundheds- og ældreområdet. De enkelte delindsatser kan være:
|
5. Indsatsens omfang |
Indsatsens omfang vurderes individuelt. Den leveres indtil målet om størst mulig selvstændighed for dig er opnået. |
6. Hvem leverer indsatsen? |
Indsatsen leveres af
|
7. Kompetence-krav til leverandør |
|
8. Kvalitetsmål |
|
9. Lovgrundlag |
Lov om Social Service § 83 a. |
10. Klagevejledning |
Klager over serviceniveau, afgørelse etc. indbringes for Kalundborg Kommunes visitation:
4400 Kalundborg |
1. Indsatsens art |
Støtte og hjælp til personlig pleje. |
|||
2. Formål |
|
|||
3. Hvem kan modtage indsatsen? |
Hvis du, helt eller delvist, midlertidig eller varigt er ude af stand til at varetage din personlige hygiejne. |
|||
4. Hjælpen kan omfatte |
|
|||
5. Hyppighed |
Hjælpen ydes på baggrund af en konkret, individuel vurdering af dine behov. Hjælp til personlig pleje kan ydes døgnet rundt. Som udgangspunkt vil hjælpen blive leveret i dagtimerne (f.eks. bad, neglepleje og hårvask). |
|||
6. Hvem leverer hjælpen? |
Hjælpen leveres af:
|
|||
|
7. Hvad skal du gøre? |
Dette kan medføre, at leverandøren stiller krav om ændringer i dit hjem af hensyn til medarbejdernes arbejdsmiljø. Alternativt kan det blive nødvendigt at ændre hjælpens art.
|
|
|
|
8. Kvalitetsmål |
|
|
|
|
9. Lovgrundlag |
Lov om Social Service §83. |
|
|
|
10. Klagevejledning |
Klager over serviceniveau, afgørelse etc. indbringes for Kalundborg Kommunes visitation: Sundhed og Myndighed Holbækvej 141 B 4400 Kalundborg |
|
1. Indsatsens art |
Hel eller delvis støtte/hjælp til ernæring. |
2. Formål |
|
3. Hvem kan modtage hjælpen? |
|
4. Hjælpen kan omfatte: |
|
5. Hyppighed |
Hjælpen ydes på baggrund af en konkret individuel vurdering af dine behov. |
6. Hvem leverer hjælpen? |
Hjælpen leveres af:
|
7. Hvad skal du gøre? |
|
8. Kvalitetsmål |
|
9. Lovgrundlag |
Lov om Social Service §83. |
10. Klagevejledning |
Klager over serviceniveau, afgørelse etc. indbringes for Kalundborg Kommunes visitation: Sundhed og Myndighed Holbækvej 141 B 4400 Kalundborg
|
1. Hvilke behov dækker indsatsen? |
Hjælp og støtte til mental pleje og omsorg. |
2. Formål |
|
3. Hvem kan modtage hjælpen? |
Hvis du har behov for hjælp og støtte pga. af midlertidig eller varig nedsat psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer. |
4. Hjælpen kan omfatte: |
At støtte og vejlede dig til:
|
5. Hyppighed |
Hjælpen ydes på baggrund af en individuel vurdering. |
6. Hvem leverer hjælpen? |
Hjælpen leveres af:
|
7. Hvad skal du gøre? |
Du skal aktivt bringe dine egne ressourcer i spil for at medvirke til størst mulig selvstændighed. |
8. Kvalitetsmål |
|
9. Lovgrundlag |
Lov om Social Service §83. |
10. Klagevejledning |
Klager over serviceniveau, afgørelse etc. indbringes for Kalundborg Kommunes visitation: Sundhed og Myndighed Holbækvej 141 B 4400 Kalundborg
|
1. Hvilke behov dækker indsatsen? |
Dine behov for støtte/hjælp til tilrettelæggelse og planlægning af opgaver, så du selv kan udføre disse. |
2. Formål |
størst mulig erkendelse af og forståelse for din egen situation. |
3. Hvem kan modtage hjælpen? |
|
4. Hjælpen kan omfatte: |
|
5. Hyppighed |
Hjælpen ydes på baggrund af en individuel vurdering. |
6. Hvem leverer hjælpen? |
Hjælpen leveres af:
|
7. Hvad skal du gøre? |
|
8. Kvalitetsmål |
|
9. Lovgrundlag |
Lov om Social Service §83. |
10. Klagevejledning |
Klager over serviceniveau, afgørelse etc. indbringes for Kalundborg Kommunes visitation: Sundhed og Myndighed Holbækvej 141 B 4400 Kalundborg
|
1. Hvilket behov dækker indsatsen |
Indsatsen dækker den nødvendige rengøring i dit hjem. |
2. Formål |
|
3. Hvem kan modtage hjælpen? |
Det kan du, hvis du af fysiske, psykiske eller sociale årsager, ikke er i stand til midlertidigt eller varigt at udføre den nødvendige rengøring, og hvor der ikke er andre personer i husstanden, der kan udføre opgaven. |
4. Hjælpen kan omfatte: |
At støtte/træne/vejlede dig i den nødvendige rengøring i stue, soveværelse, entré, køkken og bad.
|
5. Hyppighed |
Hjælpen ydes på baggrund af en konkret individuel vurdering, idet det tilstræbes, at visiteret rengøring som minimum leveres i en frekvens på 14 dage. Hjælpen planlægges i et samarbejde mellem dig og leverandøren. Rengøring sker på hverdage mellem kl. 8.00- 16.00. |
6. Hvem leverer hjælpen? |
Hjælpen leveres af:
|
7. Hvad skal du gøre? |
|
8. Kvalitetsmål |
|
9. Lovgrundlag |
Lov om Social Service §83. |
10. Klagevejledning |
Klager over serviceniveau, afgørelse etc. indbringes for Kalundborg Kommunes visitation: Sundhed og Myndighed Holbækvej 141 B 4400 Kalundborg
|
1. Hvilket behov dækker indsatsen? |
Dit behov for rent tøj, sengelinned etc. |
2. Formål |
|
3. Hvem kan modtage hjælpen? |
Det kan du, hvis du midlertidigt eller varigt, ikke er i stand til at vaske dit tøj. |
4. Hjælpen kan omfatte: |
At støtte/vejlede/træne dig i almindelig tøjvask, herunder
|
5. Hyppighed |
om måneden |
6. Hvem leverer hjælpen? |
Hjælpen leveres af:
|
7. Hvad skal du gøre? |
|
8. Kvalitetsmål |
|
9. Lovgrundlag |
Lov om Social Service §83. |
10. Klagevejledning |
Klager over serviceniveau, afgørelse etc. indbringes for Kalundborg Kommunes visitation: Sundhed og Myndighed Holbækvej 141 B 4400 Kalundborg
|
1. Hvilket behov dækker indsatsen |
Dine behov for dagligvarer. |
2. Formål |
understøtter din mulighed for selvstændigt at kunne varetage opgaven. |
3. Hvem kan modtage støtten? |
Det kan du, hvis du pga. funktionsnedsættelser midlertidigt eller varigt ikke selv kan bestille mad og dagligvarer, og hvor der ikke er andre i husstanden, der kan udføre opgaven. Du er kun berettiget til betalt vareudbringning så længe der er behov for støtte til at bestille varerne. |
4. Støtten til ovennævnte personkreds kan omfatte: |
At støtte/vejlede/træne dig i:
|
5. Hyppighed |
1 gang ugentligt. |
6. Hvem leverer hjælpen? |
Hjælpen leveres af:
|
7. Hvad skal du gøre? |
|
8. Kvalitetsmål |
|
9. Lovgrundlag |
Lov om Social Service §83. |
10. Klagevejledning |
Klager over serviceniveau, afgørelse etc. indbringes for Kalundborg Kommunes visitation: Sundhed og Myndighed Holbækvej 141 B 4400 Kalundborg
|
1. Formål: |
Formålet er at styrke din handleevne, kontrol og selvstændighed, der påvirker dine livsvilkår og sundhed i alderdommen. |
2. Hvem tilbydes indsatsen |
§83 i "Lov om Social Service", er du undtaget fra forebyggende hjemmebesøg. |
3. Indsatsen kan omfatte |
Kollektive arrangementer for alle borgergrupper, der er omfattet af tilbuddet:
Individuelle tilbud:
Sundhedssamtalen:
|
|
Forebyggende hjemmebesøg:
|
4. Hvem varetager tilbuddene efter §79a |
Forebyggende hjemmebesøg og kollektive arrangementer varetages af Kalundborg Kommunes Forebyggelses- og Genoptræningscenter. Kollektive arrangementer skal udvikles og gennemføres i samarbejde med andre relevante samarbejdspartnere, borgere og frivillige foreninger. |
5. Kompetencekrav til leverandør |
|
6. Kvalitetsmål |
|
7. Kontaktform |
Du modtager en skriftlig invitation med fastsat dato og tidsrum, hvor en medarbejder vil kontakte dig telefonisk og gennemføre en samtale, der afdækker dit behov for at:
|
8. Kørsel |
Du sørger selv for transport til tilbud efter denne lovgivning. |
9. Betaling |
Kollektive arrangementer og forebyggende hjemmebesøg er gratis. |
10. Lovgrundlag |
Lov om Social Service § 79a. |
1. Hvilket behov dækker Indsatsen |
Dit behov for ekstra hjemmehjælp. |
2. Formål |
At du får mulighed for selv at definere dit behov for ekstra hjemmehjælp. |
3. Hvem kan modtage hjælpen? |
Du kan modtage hjælp, hvis du er borger på et af kommunens plejecentre, samt hvis du bor i eget hjem og har et betydeligt behov for hjælp. Indsatsen " klippekort" skal ikke søges, da den tilbydes på plejecentret samt fra visitationen, hvis du er målgruppen. |
4. Hjælpen kan omfatte: |
Du beslutter selv, hvad den ekstra tid skal benyttes til. Det kan f.eks. være:
|
5. Hyppighed |
Der bevilliges en halv time pr. uge, hvilket kan samles til to timer hver fjerde uge. |
6. Hvem leverer hjælpen? |
Hjælpen leveres af:
|
7. Hvad skal du gøre? |
Du skal aktivt bringer egne ressourcer i spil for at medvirke til størst mulig selvstændighed. |
8. Kvalitetsmål |
|
9. Lovgrundlag |
Lov om Social Service §83. |
1. Formål med nødkald |
At give dig mulighed for at tilkalde hjælp i akutte situationer, hvor hjælp ikke kan tilkaldes på anden måde.
|
2. Hvem kan modtage hjælpen? |
Hvis du ikke kan benytte en telefon eller en mobiltelefon samt
Du kan ikke bevilges nødkald:
|
3. Hvad består hjælpen af? |
Et nødkald er en alarmknap som du skal bære på dig og trykke på ved akut behov for hjælp. Til nødkaldet hører en lille boks, som monteres i dit hjem. Boksen sikrer, at alarmknappen virker. Når nødkaldet besvares, er det muligt at tale med en medarbejder fra den kommunale sygepleje via boksen.
Nødkald besvares hele døgnet og besvares som udgangspunkt af den kommunale sygepleje. Sygeplejen vurderer straks, hvilken hjælp der skal ydes i situationen
Hjælpen tilstræbes at være fremme så hurtigt som muligt efter kaldet er modtaget, dog senest: Dag: 30 min. Aften: 60 min. Nat: 90 min
Nødkaldet har en begrænset rækkevidde og virker som udgangspunkt kun indendørs. Nødkald og elektronisk låsesystem (adgang til din bolig) opsættes og nedtages af Kalundborg Kommunes Hjælpemiddeldepot. Ydelsen er et udlån og er gratis. |
4. Hvad skal du gøre? |
En forudsætning for at få bevilget nødkald er:
|
5. Sådan søges om nødkald |
Hvis du ønsker at søge om et nødkald, skal der søges skriftligt via Borger.dk eller Hjælpemiddelteamet kontaktes i telefontiden dagligt mellem 08.30-09.30 på telefon 59534190 eller pr. mail sundhedogmyndighed@kalundborg.dk.
En sagsbehandler i Hjælpemiddelteamet vil efterfølgende foretage en individuel konkret vurdering af din situation og afklare behov for hjælp og støtte, herunder om du kan tilbydes andre tiltag eller om et nødkald kan bevilges. |
6. Lovgrundlag |
Lov om Social service § 112.
|