I Kalundborg Kommune kommunikerer vi altid ud fra ønsket om størst mulig åbenhed, samspil og sammenhæng.
Kommunikationspolitikken har til formål at skabe én fælles kommunikationsstil, så vi fremstår som én helhed og som en sammenhængende myndighed. Det gælder uanset om, vi er politikere, chefer eller medarbejdere. Vores samarbejdspartnere, borgere, erhvervsliv med flere vil opleve en service og information, der er målrettet deres behov uanset, hvor og hvordan de møder os.
Internt vil vi have et værktøj til at guide og evaluere vores dialog med borgerne, mundtligt og skriftligt.
“Vi formidler budskaber og yder service, internt og eksternt, i overensstemmelse med organisationens værdier - beskrevet i den politiske vision og personalepolitikken.”
Ved at styrke fokus på kommunikation og formidling og tænke det ind i alle vores aktiviteter, kan vi bruge det som et værktøj, der sikrer et højt informationsniveau på tværs-, og ind og ud af organisationen. Det betyder at:
- Vi opnår åbenhed om vores aktiviteter.
- Vi kommunikerer troværdigt.
- Vi understøtter vores identitet og vores synlighed.
- Vi opbygger og vedligeholder tilliden til den kommunale organisation.
- Vi fremmer og sikrer den demokratiske dialog og debat.
- Vi sikrer et højt informationsniveau til politikere, medarbejdere, ledere, borgere, pressen med flere.
- Vi fremstår som en helhed.
Alle i organisationen har ansvar for god kommunikation, ikke mindst direktionen, chefer, institutionsledere og teamledere. Det er kommunikationsenhedens ansvar at sikre rammerne for ensartede udmeldinger, både sprogligt og visuelt.
Værdier fra personalepolitikken og visionen
De vigtigste værdier i visionen er åbenhed, samspil og sammenhæng. Disse værdier er trukket frem i lyset i denne politik. Desuden bygger den på personalepolitikkens fem centrale værdier for samarbejdet i kommunen: Stolthed, trivsel, respekt, dialog og medansvar.
Disse værdier er vigtige “medspillere” i vores formidling, dialog og information, internt og eksternt, og de passer godt på en ønskværdig kommunikation i en organisation som vores.
En vigtig pointe
Det er vigtigt at understrege, at en kommunikationspolitik på ingen måde må opfattes som et redskab til at begrænse medarbejdernes ytringsfrihed. Den er, og skal ses som, et værktøj som kan hjælpe til at få sagt og gjort de rigtige ting, på den rigtige måde, på rette tid og sted.
Overordnede tommelfingerregler
I denne kommunikationspolitik er der opstillet en række tommelfingerregler, du skal følge, når du formidler et budskab med Kalundborg Kommune som afsender.
Tommelfingerreglerne er udformet, så de kan tages op i din enhed eller i din institution, fx på et personalemøde.
Stil spørgsmålstegn ved jeres egen formidling og kommunikation, internt og eksternt, og som enkeltperson eller som enhed/institution.
Brug tommelfingerreglerne til evaluering og selvkritik.
(Se desuden Kommunikationshåndbogen for egentlige vejledninger med eksempler, for eksempel om design eller pressehåndtering).