Kalundborg Kommune har givet Kalundborg Forsyning tilladelse til udledning af vand fra renpumpning, kapacitetstest og langtidsprøvepumpning fra boringer til grusgravssø syd for Bregningevej 22, 4450 Jyderup
Kalundborg Kommune har samtidig truffet afgørelse om at projekterne omhandlende boringer, midlertidig indvinding fra boringer, udlægning af ledning til transport af oppumpet vand samt udledning til grusgravssø ikke forudsætter udarbejdelse af en miljøkonsekvensvurdering. Screeningsskemaerne er vedlagt tilladelsen i bilag 5.
Tilladelsen til kan ses via dette link.
Klagevejledning:
Afgørelsen kan påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet.
Klageberettigede er:
- Adressaten (modtageren af afgørelsen)
- Enhver som har en individuel, retlig og væsentlig interesse i sagens udfald.
- Sundhedsstyrelsen
- Danmarks Fiskeriforening
- Ferskvandsfiskeriforeningen
- Lokale foreninger og organisationer, der har beskyttelse af natur og miljø som hovedformål.
- Landsdækkende foreninger og organisationer, der har beskyttelse af natur og miljø som hovedformål.
- Landsdækkende foreninger og organisationer, der varetager væsentlige rekreative interesser når afgørelsen berører disse, og har til formål at varetage natur- og miljøbeskyttelse.
Klager skal indgives via Klageportalen. Du finder vejledning og link til Klageportalen her:
https://naevneneshus.dk/start-din-klage/miljoe-og-foedevareklagenaevnet/
Miljø- og Fødevareklagenævnet afviser din klage, hvis du sender den uden om klageportalen, medmindre du er blevet fritaget for brug af klageportalen. På ovenstående hjemmeside findes også information om, hvordan du kan anmode om at blive fritaget fra brug af Klageportalen, og hvordan processen så forløber.
Det koster 900 kr. at klage til Miljø- og Fødevareklagenævnet for privatpersoner og 1.800 kr. at klage for organisationer. Gebyret indbetales ved oprettelsen af klagen på Klageportalen og behandlingen af klagen begynder ikke før gebyret er indbetalt. Vejledning om gebyrordningen kan findes på Miljø og -Fødevareklagenævnets hjemmeside Klagevejledning Miljø- og Fødevareklagenævnet (naevneneshus.dk)
En eventuel klage over en tilladelse vil ikke have opsættende virkning for tilladelsen,
medmindre Miljø- og Fødevareklagenævnet bestemmer andet. Dette indebærer dog ingen begrænsninger i Miljø- og Fødevareklagenævnets adgang til at ændre eller ophæve en påklaget tilladelse, hvorfor påbegyndelse af arbejdet inden for den 4 ugers klagefrist, eller i den periode hvor en evt. klage behandles, er for egen risiko og regning.
Fristen for at klage er 4 uger fra afgørelsesdatoen. Hvilket vil sige at klagen skal være indgivet i klagesystemet senest tirsdag den 10-05-2022.
Hvis du ønsker at indbringe afgørelsen til prøvelse ved domstolene skal søgsmålet være anlagt inden 6 fra offentliggørelsen af tilladelsen.
Yderligere information:
Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til Kalundborg Kommune, Plan, Byg og Miljø på tlf. 59 53 52 42 eller dto@kalundborg.dk