Mød Kalundborg Kommune på Folkemødet 2019
Kalundborg Kommune deltager igen i år på Folkemødet på Bornholm.
Det gør vi, fordi vi mener, at det er vigtigt, at vi fortæller om en del af de gode eksempler som vi sætter.
I Kalundborg Kommune er vi ret stolte af, at vi har formået at tiltrække en række nye uddannelser, at vi er Sjællands største industriklynge uden for hovedstaden, og at en lang række af de store virksomheder i Kalundborg samarbejder med hinanden og kommunen om at dele ressourcerne.
Derfor er vi værter for en række debatter på Folkemødet. Debatter der skal gøre opmærksom på, hvordan uddannelse, vækst og bæredygtighed spiller en afgørende rolle i at skabe blomstrende samfund. Også udenfor de store universitetsbyer.
Ved at skabe øget synlighed om, hvad vi kan byde på, øger vi også muligheden for at tiltrække flere nye virksomheder og borgere.
I år er vi værter for følgende debatter:
-
Fra uddannelse til innovation – et balanceret danmarkskort
-
Få opskriften på den tredobbelte bundlinje
-
Vækst - også uden for de store byer
Om debatterne:
Fra uddannelse til innovation – et balanceret danmarkskort
Fredag d. 14/6 12:15 - 13:00
Sted: H12 - Allinge Havn
og
Lørdag d. 15/6 11:25 - 12:10
Sted: F7 – Ved Folkemødehuset
Med udgangspunkt i Kalundborg debatteres hvordan uddannelser skaber innovation i hele Danmark
Eventbeskrivelse
Biotekbyen Kalundborg er modellen på fremtidens uddannelsesby med fokus på bioteknologisk produktion og procesteknologi, tæt på virkeligheden i virksomhederne – og lidt længere fra de traditionelle universitetsbyer.
En af verdens største lægemiddelfabrikker ligger i Kalundborg, og der uddannes allerede i dag i Kalundborg en del af landets biotekingeniører, bioanalytikere, procesoperatører, farmaoperatører og elektrikere. Og fra næste år også diplomingeniører i maskinteknologi.
Det næste skridt er at tiltrække endnu flere uddannelser til Kalundborg Kommune, som ikke alene matcher de lokale virksomheders behov og Danmarks behov for yderlige lifesciences kompetencer, men også giver de unge værdifulde kompetencer og forudsætninger for "det gode liv". Herunder: Synliggørelse af behov for nye uddannelser og sikring af det også bliver muligt at uddanne specialister uden for de traditionelle universitetsbyer og fokus på vigtigheden af erhvervsrettede uddannelser og STEM-kompetencer.
Få opskriften på den tredobbelte bundlinje
Fredag d. 14/6. 14:30 - 15:15
H12 - Allinge Havn
Virksomhederne i Kalundborg har næsten 50 års erfaring i at udnytte hinandens restprodukter
Eventbeskrivelse
Kom og lær hvordan industrien i Kalundborg får mest muligt ud af ressourcerne.
I partnerskabet Kalundborg Symbiose bidrager virksomhederne til hinandens bundlinjer, ikke bare økonomisk, men også i forhold til miljø og sociale hensyn. Lokale partnerskaber driver væksten - og kan bruges til meget mere end industriel symbiose.
Kom og lær hvordan de gør, både sammen og hver for sig. Vi har forberedt en lille kogebog, hvor du selv kan tilføje egne opskrifter, ud fra den viden du får på eventen; så kan du nemlig selv sætte fart på dine egne lokale partnerskaber og din egen bæredygtige produktion, når du kommer hjem fra Folkemødet.
Vækst - også uden for de store byer
Fredag d. 14/6 16:30 - 17:15
H12 - Allinge Havn
Hvordan sikrer vi vækst og høj produktivitet i hele Danmark?
Eventbeskrivelse
Kom og bliv klogere på hvordan Kalundborg sætter gang i vækstmotoren og har taget arbejdstøjet på. Bliv klogere på nogle af de tiltag, der er med til at sikre arbejde og vækst i Kalundborg.
Gennem udvalgte cases fra Biotekbyen Kalundborg vil vi i paneldebatten give gode eksempler på, hvordan vi i samarbejde mellem virksomheder, uddannelsesinstitutioner og kommune sikrer de bedste rammebetingelser for vækst og udvikling i et lokalsamfund.
God infrastruktur og adgang til kvalificeret arbejdskraft er afgørende faktorer for bæredygtig udvikling - i Kalundborg og mange andre steder. Men hvad er mulighederne for forsat udvikling og er der nogle udfordringer? Er der en risiko for at bæredygtighed bliver overset for at skabe vækst?