Den lokale proces
Der skal etableres en demokratisk proces i hvert lokalområde, der sikrer bredt ejerskab til de initiativer, midlerne bruges til. Det er op til aktionsgrupperne i hvert enkelt lokalområde at sikre dette.
Som minimum skal der ske følgende:
-
Kommunen indkalder via offentlig annoncering til opstartsmøde i hvert lokalområde. På mødet opfordres alle foreninger og enkeltpersoner i lokalområdet til at møde op.
Kommunen vil på mødet introducere de fremmødte om, hvordan Få det fikset-puljen kan anvendes. -
På mødet - eller kort tid efter - skal det enkelte lokalområde sammensætte en aktionsgruppe, der får ansvaret for at drive den lokale proces. Aktionsgruppen skal være bredt sammensat blandt foreninger og enkeltpersoner i lokalområdet.
Aktionsgruppen udnævner en kontaktperson, der afleverer en oversigt over gruppens sammensætning til kommunen og står for den løbende kontakt mellem kommunen og aktionsgruppen. -
Aktionsgruppen udarbejder forslag til, hvordan midlerne skal anvendes. Forslaget skal godkendes på et offentligt indkaldt godkendelsesmøde i lokalområdet. Den lokale godkendelse kræver tilslutning fra mindst 80 % af de fremmødte. De endelige forslag skal godkendes af Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen. Hvis et forslag har efterfølgende driftsudgifter, skal dette være afklaret, inden det endelige forslag forelægges Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen.
Kommunen deltager som observatør på mødet.
Kun beboere i lokalområderne kan være en del af en aktionsgruppe, og det er kun beboere, der har stemmeret på de lokale møder. Undtaget herfra er kommunalbestyrelsesmedlemmer, som hverken kan være en del af en aktionsgruppe eller har stemmeret.